Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2011 15:52 - Румъния - такава каквато аз я видях - част I-ва Бургас-Русе
Автор: shtukata Категория: Туризъм   
Прочетен: 4812 Коментари: 1 Гласове:
1



След известно колебание дали в Гърция или в Румъния да ходим по празниците около 24 май, решихме да разгледаме северната ни съседка. Гърция я оставихме за лятото - все пак може и в морето да се топним. Та така Румъния - страна която мен лично от известно време ме влече най-вече със своите Карпати и със своят първенец Молдовяну. Но сме с малки деца и майка им не ще и да чуе по това време на годината за "планинарски" туризъм (то и през останалото време мрънка ама кой ли я слуша). След доста обстойно ровене в нета маршрута беше начертан, целите набелязани, "валутата" купена, куфара стегнат и готов за път.

За мен добре изкараната почивка не се състои само в това да си починеш, да  се събереш с добра компания, да си видял това което си искал да видиш или отишъл там където си желал да бъдеш. Добре изкараната почивка е низ от много малки на вид фактори, които ако са на твоя страна ще се чустващ ОК и ще си доволен, ако са против теб или ще се чувстващ тъпо и прекаран, или ще обвиняваш някой или нещо друго за твоето недобро настроение. В повечето случаи на въпроса "Как беше, доволни ли сте от почивката?" отговорът е "В общи линии да, само еди си какво ако не беше станало щеше да е супер". Точно тези малки фактори влияят на втората част от отговора. Някои от тях човек може сам да избегне, други са непредсказуеми, а трети човек сам си ги създава и после пати от тях.

За моя радост, а и за радост на семейството ми в повечето от случаите при  нашите почивки и пътувания голяма част от тези малки фактори са били на наша страна.  Горният пример за въпрос и отговор е важел и в нашите случаи.  Но разочароващите неща са били винаги в пъти по-малко от другите. В тази обаче екскурзия всичко вървеше така както всеки иска да бъде (с едно две изключения които са обаче вообще без значение).

Началото бе дадено след работа в 17 h на 20.05. Пътят от Бургас до Русе е  250 км. и се изминава за около 3 часа. Основните ни опасения не се сбъднаха: очакванияте превалявания ни подминаха, натовареният предпразничен трафик го нямаше, децата понесофа пътя без много мрънкане, а и самият път общо взето беше в добро състояние. Лошият участък е между Айтос и Комунари, като на места е зле, но алтернативата през с.Камчия или Ришки проход е ужасна.  След  Комунари дупки няма чак толкоз.

В Русе спахме в хотел Европа до автогарата, приятно хотелче на добра цена - за 72 лв. малък апартамент (спалня + допълнително легло) с включена вечеря и закуска (е ракията и бирата си ги плащаш отделно). Стаите са просторни, обзаведени доста шикозно. Към хотела има кръчма "Веселото село", която е  интересно направена, а обслужването и храната са на ниво.
image

Имаше приятна жива музика за огромна наша радост без чалга. В кръчмата нямаше много хора и беше приятно. На дансингът бяха само тези двама танцьори
image

Дългият път и късната нощ не ги притесниха вообще. Трудно ги отделихме от дансинга но време беше за сън - на следващия ден предстоеше сблъсъка с неизвестното.

Следва продължение - част II-ра Дунав мост-Търговище-Кампулунг-Бран-Брашов.


 



Гласувай:
1



1. toninabog - Поздрави!
31.05.2011 16:55
Следя с нетърпение разказа за Румъния...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtukata
Категория: Туризъм
Прочетен: 104683
Постинги: 3
Коментари: 30
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930